Khamis, 18 September 2008

Projek Kolarborasi Break-ing/Ji Po/Ka Si Pe Cah

11 benda yang anda patut tahu tentang Projek Kolarborasi Break-ing/JI PO/Ka Si Pe Cah

1. Kali pertama dipentaskan di Stor Teater DBP 2006 dan diundang ke Tokyo dan Singapura pada 2008.
2. kolarborasi antara 3 orang pengarah.
3. bertemakan bahasa.
4. melibatkan 3 syarikat teater
5. menggunakan bahasa cina, inggeris dan melayu dengan sarikata disediakan.
6. akan dipentaskan di KLPac pentas 2.
7 tiket berharga RM47 dewasa dan 27 pelajar.
8. mempunyai 3 cerita berbeza Repot Mind(Mine), Silence Please dan WIP
9. Belum ada sponsor dari mana mana pihak.
10. Kali pertama kolarborasi yang menggunakan pendekatan sebegini diadakan di Malaysia.
11. Mendapat 8 percalonan di Anugerah Seni Cameronian 2006

3 ulasan:

syahrul berkata...

Bila tarikhnya di KLPAC? Insyaallah, kali ni ada kesempatan.

Nam Ron berkata...

24 hingga 28 bulan ni. Nak info lebih lanjut tengok kat link yang aku letak kat sebelah blog ni. Datanglah ajak budak-udak kau sekali. :)

syahrul berkata...

aku akan pergi. budak-budak aku confirm da balik raya time tu.. ko paham2 lah. yang mana tak balik tu aku ajak.