Sabtu, 27 Disember 2008

Mari belajar bahasa inggeris untuk matematik dan sains

He said : aku tak suka blog
jadi macam diari.
I said : tulislah apapun
walaupun diari.
He said : Sekarang ni banyak
sangat cerita sex kat blog ko. SCORPIO....
I said : aku tulis apa yang aku nak
tulis bukan apa yang aku fikir nak tulis.

A. samad said : apa yang ko tulis mengambarkan siapa ko.
I said : Ya ke? aku tak macam tupun.

nota tumit kaki kiri : A. Samad adalah kawan aku, bukannya A. Samad Said sasterawan tu. Said dalam bahasa melayu maksudnya cakap atau kata dan Said yang dihujung nama pak samad tu adalah nama ayahnya . Jangan salah faham nanti salah kira-kira, bila salah kira-kira salah pulak formula.

I said : I love Pak Samad Said

11 ulasan:

Pyanhabib berkata...

keh keh keh!

Ajami Hashim berkata...

nota tumit kaki kanan: ada yg nak kena terajang dgn tumit nih! kekekekekek!

jhebat berkata...

ni baru twist ;-)

Amer Yusof berkata...

bang namron...sy cilok 'puisi' abg kat blog fadz-tontonfilem k...na taruk kt blog sy..kaat2 itu sungguh bermakna.

oh ya, sy ada tulis pasal PPSMI kat blog sy...mungkin entri ini menggambarkan apa yg sy gambarkan bakal berlaku. hehehe.

puisi ke ni?

"Jika ko seorang penulis,
tidak mahu menulis kata mu,
ko takan dapat lari darinya,
mungkin untuk sehari dua,
mungkin dua, tiga minggu,
mungkin berbulan-bulan,
mungkin tahun demi tahun,
ko boleh menghadapinya.
Dan, satu hari nanti ko mesti menulis juga(mungkin bukan di sini),
kerana ko seorang penulis
menulis itu adalah nyawa bagi mu."

artsoul berkata...

laaaaa,ish,ish,ish,ish...(actually tk tau apa nak komen sbenarnyeee :P)

Ajami Hashim berkata...

Salaam bro..

nak tanya apa pendapat bro pasal RM20 to watch a Hollywood movie?

Aloy / NuruL berkata...

habis tu bahasa melayu nak belajar dlm bahasa ape plak,,

takkan dlm bahasa melayu gak kot, tukar skali la..

Penjejak Badai berkata...

hahhahahaa....

amirahsyuhada berkata...

Diari pun diarilah kan, bukan semua orang boleh menulis. Lagi ramai yang menulis, lagi banyak benda yang boleh baca.

one love berkata...

kah kah kah!

:)

amerul berkata...

ini ADA orang fikir untuk jadikan lirik lagu ni macam ni pulak.

pak ketipak ketipung,
satu batang dua tergantung,
ini bukannya terung,
kalau masuk terus mengandung.